<a href="/%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8E%CE%BD">Σε πείσμα των καιρών</a> <a href="/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%89%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82">Υποδοχή με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες</a> <a href="/%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1">Η ενορία στα σχολεία</a> <a href="/%E1%BC%84%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%E1%BC%90%CF%83%CF%84%E1%BD%B6%CE%BD-0">Ἄξιον Ἐστὶν</a> <a href="/%E1%BC%95%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%E1%BD%B8-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1">Ἕνα σχολικὸ γεμάτο πώματα</a>

1390 αρτίδια διανεμήθηκαν σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

    1390 αρτίδια διανεμήθηκαν σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

 Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, η εκκλησιαστική Κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, προετοίμασε αρτοκλασίες για τους δασκάλους και μαθητές των πέντε Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, στα οποία φοιτούν ενορίτες.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, τελέσθηκε στο ναό της Αγίας Μαρίνης, υπό του οικονόμου Ιωάννου Μεταξά η Θεία Λειτουργία, στην οποία εκκλησιάστηκαν το σύνολο των μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιουπόλεως. Με την επικουρία του ιερομονάχου Ευσεβίου Μεάντζια, μετέλαβε των αχράντων μυστηρίων το σύνολο σχεδόν των μαθητών. Εν συνεχεία τελέσθηκε ευλογία των αρτιδίων, τα οποία μεταφέρθηκαν στο σχολείο από τον Δημοτικό Σύμβουλο Ιωάννη Πούλο, συσκευασμένα ανά σχολικό τμήμα, για να διανεμηθούν στους μαθητές εντός των αιθουσών.

Ταυτόχρονα υπό του Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και ευλογία των άρτων, εντός του 12ου Δημοτικού Σχολείου. Με την παρουσία του συνταξιούχου κληρικού, Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Μανταδάκη, πρώην εφημερίου του Ναού μας, και με την αρωγή του αναγνώστου Αθανασίου Κολοκυθά, διεκπεραιώθηκαν τα του Ιερού Μυστηρίου και τα λοιπά της επικοινωνία με τους μαθητές και διδασκάλους στο σχολείο, που λόγω της θέσεως του, δεν διευκολύνει την μετακίνηση των μαθητών εκτός του. Τήν ίδια ημέρα προσήλθαν στο Ναό, τα νήπια από το 9ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης. Έγινε δέηση υπέρ υγείας και προόδου των, ξεναγήθηκαν στο Ναό και είχαν εποπτική διδασκαλεία από τον Οικονόμο Ιωάννη Μεταξά.

Την επομένη, 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, εκκλησιάστηκαν στον Ναό αντιπροσωπεία μαθητών και δασκάλων υπό την διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου και μεμονωμένοι μαθητές και δάσκαλοι από τα λοιπά σχολεία. Συλλειτουργούντων απάντων των εφημερίων του ναού, στο κήρυγμα του ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, κατέδειξε την αποχριστιανοποίηση της παιδείας και προκάλεσε λέγοντας «...δεν χρειάζεται η αργία των Τριών Ιεραρχών. Αν τίποτα δεν γίνεται για να προβληθεί η αιτία της επιλογής των ως προστατών της παιδείας, να γίνεται κανονικά μάθημα, αφού κατάντησε από ημέρα τιμής των Οικουμενικών Διδασκάλων, ημέρα αργίας»   

Μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας, πέντε από τα αγόρια του ανώτερου κατηχητικού της κοινότητας μας, με την συνοδεία του κατηχητή τους Αναστασίου Ντοά, μετέβησαν στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ηλιουπόλεως. Εκεί οργανώθηκε και διεξήχθη πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μεταξύ των παιδιών των κατηχητικών σχολείων των ενοριών Ηλιουπόλεως. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και οι κατηχητόπαιδες παρουσίασαν θέαμα υψηλού επιπέδου. Η ενορία μας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην αντίστοιχη κατηγορία, με το μαθητή της Α΄ Λυκείου Ιωάννη Παπαβασιλείου.

Την επομένη, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, οι αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου και Οικονόμος Ιωάννης Μεταξάς συνοδευόμενοι από τον αναγνώστη Ευστάθιο Ζανάκη και τον εκκλησιάρχη Μιχαήλ Γιαννισόπουλο, αντίστοιχα, μετέβησαν στο 21ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Ηλιούπολης, όπου κατά την πρωινή προσευχή ιερούργησαν και την ευλόγηση των άρτων που διανεμήθηκαν στους μαθητές. Τέλος την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ μετέβει στο 9οΔημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης που συστεγάζεται με το 3ο Υμηττού, παραβρέθηκε στην πρωινή προσευχή και ευχήθηκε στους μαθητές, προσφέροντας τους ευλογημένους άρτους.

Στα 1400 περίπου παιδιά και τους δασκάλους τους εκτός το αρτίδιο, προσφέρθηκε και το εγκόλπιο ημερολόγιο 2014 της ενορίας που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του πρώτου κληρικού που χειροτονήθηκε στο Ναό της Αγίας Μαρίνης, Πρωτοπρεσβύτερο Στέφανο Αβραμίδη και περιέχει πληροφορίες για την λατρευτική και ποιμαντική ζωή της ενορίας, καθώς και το περιοδικά εκδιδόμενο φυλλάδιο για την νεότητα της ενορίας, «έρχεσθαι προς με» που περιελάμβανε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και ενοριακή πληροφόρηση.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στα 7 τμήματα των Κατηχητικών σχολείων της ενορίας, έγινε στα κατηχητικά μαθήματα αναφορά στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, ενώ την επομένη Κυριακή της Υπαπαντής, 2 Φεβρουαρίου στα τέσσερα τμήματα των κοριτσιών προετοιμάστηκαν χειροποίητες κάρτες για την γιορτή της Μητέρας.