<a href="/%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8E%CE%BD">Σε πείσμα των καιρών</a> <a href="/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%89%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82">Υποδοχή με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες</a> <a href="/%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1">Η ενορία στα σχολεία</a> <a href="/%E1%BC%84%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%E1%BC%90%CF%83%CF%84%E1%BD%B6%CE%BD-0">Ἄξιον Ἐστὶν</a> <a href="/%E1%BC%95%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%E1%BD%B8-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1">Ἕνα σχολικὸ γεμάτο πώματα</a>

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ

 

Στις 20 Δεκεμβρίου μια ανάσα πρίν από την Μητρόπολη των εορτών τα άγια Χριστούγεννα, εορτάζουμε την μνήμη του Αποστολικού Πατέρα Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου,επισκόπου Αντιοχείας. Μαρτύρησε στην παλαιά Ρώμη κατασπαρασόμενος από τους λέοντες. Το όνομα του εξελληνισμένο από την λέξη ignis που σημαίνει φωτιά. όλη του η ζωή φλεγόμενος για τον Χριστό. Σύμφωναμε την παράδοση της Εκκλησίας είναι το παιδί που έλαβε στα χέρια του ο Ιησούς και είπε προς τους μαθητές του και όλους μας ότι,  αν δεν γίνουμε απλοί σαν τα παιδιά δεν θα δουν την βασιλεία των Ουρανών.

Στις 19/12/14 μετά τον εσπερινό της μνήμης του φορτώθηκαν  70 μεγάλα δέματα υλικού προς ανακύκλωση για να πάνε την επομένη ημέρα της γιορτής του Σάββατο 20/12/14/  από το 4ο Δημοτικό σχολείο Ηλιουπόλεως Διεύθυνση: Σοφοκλή Βενιζέλου 83 (είσοδος από Παπαφλέσσα ) μαζί με όσα έχουν συγκετρωθή εκεί να συναντήσουν την ΦΛΟΓΑ ...

Με σύνθημα:
"Ανήκουμε στην Παζλ Εθελοντική Ομάδα και Σας θέλουμε κοντά μας.
Εμπρός να Αναστήσουμε την ανθρωπιά την αλληλεγγύη.
Τὸ ἕνα δὲν εἶναι βάρος καὶ δὲν ἔχει καμία ἀξία.
Τὰ πολλὰ ὅμως μποροῦν νὰ ἀποκτήσουν ἀξία ἀνεκτίμητη. 
Ὅλα γιὰ τὸ  Σύλλογο Γονέων Παιδιῶν μὲ Νεοπλασματικὴ Ἀσθένεια «Φλόγα»,
ποὺ ἔχει προσφέρει πάρα πολλὰ στὴν καταπολέμηση τοῦ παιδικοῦ καρκίνου. 
Μαζέψτε κ φέρτε στο ναό 7:30 -19:30 καθημερινά."
προχωρήσαμε και στην δεύτερη δράση για την Φλόγα και η ομάδα ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες "Με μεγάλη μας Χαρά, σας ενημερώνουμε ότι ο χώρος συγκέντρωσης του υλικού μας στην Ηλιούπολη γέμισε, από την Αγάπη και την Προσφορά σας!! Για τον λόγο αυτό, το Σάββατο 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9:30 το πρωί θα βρισκόμαστε το 4ο Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης, όπου θα φορτώσουμε το φορτηγό, το οποίο μας παραχώρησε ο Δήμος Ηλιούπολης, και στην συνέχεια θα παραδώσει στην εταιρεία ανακύκλωσης. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε στην φόρτωση ή αν θέλετε να μας παραδώσετε το υλικό που έχετε συγκεντρώσει σας περιμένουμε!!! Μην ξεχνάτε ότι η δράση μας σταματά 6 Φλεβάρη του 2015. Συνεχίζουμε......λοιπόν με την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΖΛ https://www.facebook.com/pazl.info?fref=ts:

Δράση : “ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ - ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ & ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙKH ΑΣΘΕΝΕΙΑ «ΦΛΟΓΑ»” 
Περίοδος -> Φεβρουάριος 2014 – Φεβρουάριος 2015

Την δράση ξεκίνησε η Πολιτιστική Ομάδα Ταξιδευτές η οποία εδρεύει στην Ηλιούπολη τον Αύγουστο του 2013 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 φέρνοντας ανέλπιστα αποτελέσματα: 4 τόννοι τριακόσια σαράντα κιλά ( 4.340 klg ) πλαστικού συγκεντρώθηκαν και με τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν αγοράστηκαν για την «ΦΛΟΓΑ» δύο πλυντήρια ρούχων.

Συμμετείχαν φορείς, σχολειά, επαγγελματίες, ενορίες, νοσοκομεία, επιχειρήσεις, μικροί και μεγάλοι, απλοί καθημερινοί άνθρωποι από όλες της γωνιές της χώρας αγκαλιάζοντας και στηρίζοντας την προσπάθεια με επιμονή και υπομονή.
Μετά την «τυπική λήξη» της δράσης, η επιθυμία πολλών συμμετεχόντων ήταν να συνεχιστεί η προσπάθεια και να μην σταματήσει η προσφορά αγάπης προς τη «ΦΛΟΓΑ». Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε η «Ομάδα ΠΑΖΛ» , αποτελούμενη από εθελοντές οι οποίοι γνωρίστηκαν μέσα από αυτή την προσπάθεια. Επισημαίνουμε ότι το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί μετά την παράδοση του υλικού σε εταιρεία ανακύκλωσης, θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ανάγκες που θα μας υποδείξουν από το Σύλλογο «Φλόγα».
Στην δράση αυτή συγκεντρώνουμε:
Πλαστικά καπάκια από μπουκάλια κάθε είδους 
(νερού, αναψυκτικών, χυμών, απορρυπαντικών κ.α. )
Μεταλικά καπάκια ( αναψυκτικών, μπύρας κ.α. )
Κουτάκια αλουμινίου ( αναψυκτικών, μπύρας κ.α.)
Επισημαίνουμε ότι ο σύλλογος «ΦΛΟΓΑ» δεν παραλαμβάνει υλικό. Οι παραλαβές γίνονται από τα μέλη της ομάδας με την βοήθεια εθελοντών και των ενδιαφερομένων.
Συνεχίζουμε!!! Για την «ΦΛΟΓΑ» της καρδιάς μας!!
Στοιχεία Επικοινωνίας
Email: pazl.info@gmail.com

https://www.facebook.com/groups/604818712927727/