<a href="/%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8E%CE%BD">Σε πείσμα των καιρών</a> <a href="/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%89%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82">Υποδοχή με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες</a> <a href="/%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1">Η ενορία στα σχολεία</a> <a href="/%E1%BC%84%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%E1%BC%90%CF%83%CF%84%E1%BD%B6%CE%BD-0">Ἄξιον Ἐστὶν</a> <a href="/%E1%BC%95%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%E1%BD%B8-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1">Ἕνα σχολικὸ γεμάτο πώματα</a>

Εμπρός να κινήσουμε όλοι …

Εμπρός να κινήσουμε όλοι …

 Μέσα σε ένα περιβάλλον που όλα διαλύονται, με πολέμους και ακοές πολέμων, με αυτοκτονίες υπουργών και παπάδων, με πείνα που ακούαμε και τώρα νιώθουμε, με ανεργία σε υψηλά ποσοστά, ξεκίνησε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, η ποιμαντική χρονιά και στην ενορία Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, με την ανακοίνωση του προγράμματος λατρευτικής ζωής και εκδηλώσεων και τον αγιασμό για τις κατηχητικές συντροφιές.

 

Ανακοινώθηκαν επ΄ Εκκλησίας και εντύπως τα κάτωθι:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Εσπερινός, καθημερινά στις 6:00 το απόγευμα.

Όρθρος, καθημερινά 7:30 τ πρωί.

Παράκληση Αγίας Μαρίνης, κάθε Τετάρτη στις 6:00 το απόγευμα.

Παράκληση Αγίου Νεκταρίου, κάθε Παρασκευή στις 6:00 το απόγευμα.

Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Παναγίας κάθε Τετάρτη στις 8:00 το βράδυ.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ με όρθρο από τις 7:30 το πρωί κάθε Σάββατο και τις εορτές.

2 ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

Α΄ Θεία Λειτουργία 6:30–9:30π.μ. Ναός Αγίας Μαρίνης.

Β΄ Θεία Λειτουργία 9:45–11:00π.μ Παρεκκλήσι Αγίου Νεκταρίου.

 

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΕΣ

Μετά την Β΄ Λειτουργία κάθε Κυριακή θα πραγματοποιούνται οι συγκεντρώσεις των Κατηχητικών συντροφιών στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρο. Τα παιδία αφού θα λαμβάνουν πρωινό γεύμα, που προετοιμάζουν οι κατηχητές μας, θα συμμετέχουν σε 45λεπτη κατήχηση και εν συνεχεία με παιχνίδια που προάγων την ευγενή άμιλλα θα ζουν όμορφες στιγμς κάτω από την σκιά του ναού.

 

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κάθε Παρασκευή  στις 7 τ βράδυ, ο Οικονόμος π. Ιωάννης Μεταξάς, θα αναλύει θέματα Αγιογραφικ & άλλα πνευματικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα θα λειτουργούν εντός των χώρων του Ναού και οι Φιλικοί κύκλοι Αγίας Γραφής.

 

ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Από τις 14 Οκτωβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 5:30 το απόγευμα. με αγιασμό, ξεκινά  μηνιαίος κύκλος ομιλιών πνευματικού προβληματισμού με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ

Μια Κυριακή του μήνα με πρώτη συνάντηση την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα γίνεται στην αίθουσα δεξιώσεων του Ναού, με την ευθύνη του Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Σύρου, η σύναξη Νέων στις 8 το βράδυ. Άλλα και κάθε Τετάρτη στις 9 το βράδυ,  Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, χωρς περιορισμος κα για του καθενός το τί, το πώς, και το γιατί, περιμένει μετά το Απόδειπνο όσους νέους θέλουν να αναζητήσουν απαντήσεις και διάλογο.

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΕΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Αφορμές εκδρομών θα γίνονται και φέτος εορτές και προσκυνήματα. Ανακοινώθηκαν ήδη τα εξής:

Το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου προσκύνημα στην Ιερά Νήσο Τήνο.

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, απογευματινή εκδρομή στις Αφφδνες, για τον Εσπερινό των εγκαινίων του Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου.

 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

Το δυναμικό παρόν της ΑΓΑΠΗΣ ξεκίνησε από τα μέσα Σεπτεμβρίου μ τν ευθύνη του πρωτοπρεσβυτέρου Λάμπρου Ξεσφύγγη την λειτουργία του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης. Εκεί  κάθε μέρα στις 11 το πρωί, μπορεί κάθε πεινασμένος πτωχός ή γέροντας να έχει ένα ζεστ πιάτο φαγητό. Επιπλέον από τις 9 έως τις 11 λειτουργεί το γραφείο του Φιλοπτώχου για αντιμετώπιση ειδικών περιστάσεων. Παράλληλα λειτουργεί και η Τράπεζα αίματος από τις αιμοληψίες που γίνονται στο Ναό δύο φορές τον χρόνο.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Το «Να μην ξεχάσω … η ενορία μου καλή» ξεκίνησε τον ετήσιο κύκλο του και θα διανέμεται κάθε Κυριακή στους Ναούς της ενορίας, θα αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), από το agmarinailioupolis@gmail.com,θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Ενορίας μας www.agmarina.gr αλλά και στο ηλεκτρονικό βιβλίο προσώπων (facebook) στην σελίδα Agia Marina Ilioupolis

 

Τέλος ανακοινώθηκε επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ένταξη περιφερειών της πατρίδας στον εθνικό κορμό το 1912 καθώς και το ότι ο Ναός παραμένει καθημερινά ανοιχτός από 7:30 το πρωί μέχρι 20:30 το βράδυ και το ότι το γραφείο του Ναού λειτουργεί 9:30-11:30 & 18:30-19:30.

 

Με τα λόγια του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου «Εμπρός να κινήσουμε όλοι, γιατί αξίζει να δαπανάς το είναι σου για την Εκκλησία του Χριστού και ας μην περιμένεις ανθρώπινη αναγνώριση. Να τρέχεις, να γράφεις, να ακούς, να πονάς και ας βλέπεις τους μεγαλόσχημους να ασχημονούν», και με την πρόκληση «Αν θέλετε κάτι άλλο να γίνει, περιμένουμε τους ενορίτες να μου το πουν… αλλιώς καλή ποιμαντική χρονιά» ευλογήθηκε προσευχητικά η εκκίνηση του ποιμαντικού προγράμματος 2012-2013, που ονομάστηκε «εμπρός να κινήσουμε όλοι»